Info

INFO

 

Hell In Motion startades i november 2016 av Fredrik Hellqvist. Det är ett litet produktionsbolag inom indiefilm* Bolaget deltar i hela processen, från ax till vete med finansiering, manus, filmning, klippning och lansering. Bolaget anlitas även inom foto och filmning inom t ex bröllops-, dop, dokumentärsammanghang.

*

*Independentfilm, oberoende film eller indiefilm är en filmterm med flera olika betydelser. Det kan syfta på en film som produceras av ett mindre bolag, utan konventionellt filmstöd eller med en specifik typ av marknadsföring. Med filmstöd menar man i Sverige oftast ekonomiska bidrag man kan ansöka om och erhålla från till exempel Svenska Filminstitutet och/eller lokala eller regionala filmpooler. Källa Wikipedia.

 

OM MIG

 

Jag heter Fredrik och bor i Täby, en förort i norra Stockholm. Jag arbetar som polis och är en polisinspektör med bas på Kungsholmen. En vanlig barndomsdröm för många... Och visst är det ett jättespännande och intressant arbete, men min största dröm har alltid varit att arbeta med film. Att skapa film. Genom åren har jag gjort en mängd små kortfilmer tillsammans med vänner och mina bröder, men nu är jag igång på riktigt. För närvarande är jag pappaledig och ägnar den övriga, mer lediga tiden åt att bygga rekvisita för min kommande - och min första riktigt seriösa kortfilm "Kannibalkungen". Läs mer om den filmen under fliken projekt.

Mitt mål i livet är att få skriva manus och filma min egna långfilm. Och så kommer det att bli, tids nog. Tills dess så ska jag försöka skapa mig tid åt att göra kortfilmer och att skriva, för det är så sjukt jäkla kul!

 

Jag har pluggat filmproduktion och filmskådespelarteknik på Kulturama och tagit kurser i teater. Jag har även gått en fördjupad filmmanuskurs på Manuspiloterna. I övrigt har jag ett brinnande intresse för att visuellt berätta en historia. Att skapa världar och känslor. Är du skådespelare eller filmarbetare och vill sammarbeta inom ett projekt? Gå in på fliken Kontakt.

 

Relaterade studier/kurser:

Filmproduktion 6 månader på Kulturama: Här fick jag lära mig hela filmprocessen, från ax till vete. Manusskrivning, ljussättning, grunderna i filmproduktion; budgetering, planering m.m, filmning, klippning, lansering.

Teater för Vuxna, Kulturama

Teater för Vuxna, fortsättningskurs, Kulturama

Manusskrivning, intensiv sommarkurs 6 dagar, Manuspiloterna

Filmskådespelarteknik med Vladimir Dikanski, 33 timmar, Kulturama.

UTRUSTNING

 

OBS: Vid utökat behov kan annan utrustning hyras.

 

  • Kamera: Canon 5D Mark II
  • 7" LCD skärm: Viltrox DC-70 II
  • Obektiv: Canon EF Zoom Lens 24-70 mm L 2:8 IS USM,
  • Canon EF 50 mm 1:8
  • Stativ: Benro KH25, Viola foto stativ, Swedish Chameleon
  • axelstativ Mini.
  • Ljus: Diverse LED-belysning med stativ.
  • Ljud: Opteka Shot gun Mic, Mic-boom, Zoom H4N.
  • Klippning: Adobe Premiere

BILDER

 

Här kommer lite bilder från olika projekt jag varit inblandad i!

(c) Hell In Motion 2017