Projekt

PROJEKT

 

 

Uppdatering 2017-02-28

 

Pågående kortfilmsprojekt: KANNIBALKUNGEN

Kannibalkungen

Stockholm. Fabian Adolfsson är en kontorsråtta. En cancersjuk kontorsråtta.

En vanlig dag på jobbet scrollar han förbi ett nyhetsinslag på Aftonbladet som informerar om att allmänheten har funnit en påse med ett människokranium upphängt i ett träd. Fabian inser att det är han som har misskött sitt uppdrag i den kannibalsekt han är medlem i, vilket får oanade konsekvenser.

 

Manus/Regi: Fredrik Hellqvist

Skådespelare: Henrik Norman, Veronica Rocque, Mikael Björkman, Dan Wahlberg mfl.

Planerat speltid: 12-20 minuter.

Genre: Skräck/komedi

Inspelning: mars 2017

Inspelningsplats: Stockholm. Bl.a. på Näsbyslott i Täby.

 

Länk till filmen på IMDB hittar du HÄR.

 

Läs gärna artikeln i Mitt i Täby eller kolla in utsnit från intervjun!

 

Artikeln i Mitt i Täby: HÄR.

Delar av intervjun nedan!

 

 

 

Blunda - En kortfilm.

Manus/regi: Fredrik Hellqvist

 

Varför skriker små barn när de ska sova? Är de rädda för vad de ska möta? Vad ser dom som inte vuxna ser? Varför drömmer de så ofta mardrömmar, och om vad?

 

Blunda handlar om fasansfulla parasiter som får näring av den skräck som sin värdkropp känner. Likt en parasit växer den av näring, medan värdkroppen dräneras både fysiskt och psykiskt. Majoriteten av värdarna lider av psykisk ohälsa och många av dem begår självmord.

 

Parasiten i Blunda kallas Sömngångare. De vandrar mellan värdkroppar. I takt med att barn växer så reduceras fantasin och skräcken avtar. Sömgångaren byter således kropp där de kan få mer näring. Men vissa vuxna människor lider av så kallad "nattskräck". Läkarna kan inte förklara detta tillstånd. Mindre varför bara vissa människor drabbas. Men vad man inte vet är att dessa människor är bebodda av Sömngångare, som illvilligt vägrat lämna sina värdar och vuxit sig stora som cancersvulstar... Botemedlet mot dessa ligger inte i att begå självmord. De ligger i en alternativ sömnterapi som några patienter får erfara........

Långfilmsmanus påbörjat.

(c) Hell In Motion 2017